Träna Thaiboxning i Stockholm

Thaiboxning är precis som Kickboxning, en fysisk sport som vi utövar här på Stockholm Kampsport. Thaiboxning blir alltmer populärt i Sverige de senaste åren, mycket tack vare den explosionsartade ökningen av semesterresor till Thailand.

Så vad är då egentligen skillnaden mellan Thaiboxning och Kickboxning (K1)?
För att börja detta korrekt så finns det olika discipliner inom vad vi kallar för kickboxning men vi refererar till den gren/stil som kallas K1. Detta är den mest utvecklade formen av kickboxning som innehåller störst teknikregister och regler. Kickboxning har generellt sett ett högre tempo och innehåller längre slag-/sparkserier, detta gäller på både träning och matcher. I däremot Thaiboxning får man använda sig av en hel del fler tekniker som inte är tillåtet i Kickboxning, som tex använda armbågar, fånga motståndarens ben och svepa undan andra benet.

En annan stor skillnad mellan kampsporterna är regelsystemet i matcher. I kickboxning (K1) så värderas alla träffar lika högt. Oavsett om det är en spark, ett slag, ett knä eller ett svep som utdelats så ges samma poäng. Inom kickboxning ska sparkarna träffa motståndarens överkropp, huvud eller lår för att ge poäng. Inom thaiboxning däremot så ger slagträffar knappt några poäng medans klinch, knän, kast och svep ger höga poäng.

På Stockholm Kampsport erbjuder vi både thaiboxning och kickboxning tillsammans med en rad andra kampsporttekniker så som MMA & Boxning. Tävlingsreglerna och poängsystemen kan variera i olika länder, så för den som vill tävla internationellt är det viktigt att läsa på vad som gäller för respektive land.


Thaiboxning i fräscha lokaler

Våra stora och fräsha lokaler ligger centralt placerad mitt emellan Odenplan och St. Eriksplan. Personalen i receptionen kan hjälpa dig med alltifrån avtal, utrustning, val av energitillskott & träningsupplägg. Träningslokalen samt omklädningsrummen är nyrenoverade i omgångar sedan år 2013 och följer alla säkerhetsföreskrifter. Mattorna byts ut regelbundet, varje dag rengörs också vår låneutrustning så som handskar och mittsar med desinfektionsmedel . Vi håller en väldigt hög klass på vår utrustning och våra instruktörer. Vi vill ge alla medlemmar som tränar hos oss en bra, trygg och rolig upplevelse i världsklass.

Receptionen hos Stockholm Kampsport

I vår reception kan du köpa handskar, benskydd, tandskydd och lindor av hög kvalitet samt våra egendesignade kläder. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av sportdrycker, energitillskott, frukt, smörgåsar, nya träningskläder och all kampsportsutrustning som du kan tänkas behöva för att kunna utöva Kickboxning, Thaiboxning, MMA och BJJ hos oss.

Om du mot förmodan skulle sakna något är det bara att säga till i receptionen så kan vi hjälpa dig att beställa in utrustningen , oavsett om det är något som inte finns eller om just din storlek inte skulle finnas.

Erfarna Thaiboxningstränare

Något vi är väldigt stolta över är våra extremt kunniga instruktörer på Stockholm Kampsport. Alla våra tränare på klubben har alla en lång erfarenhet av Kick & Thaibxoning, MMA, BJJ och Boxning. Många har utövat dessa kampsporter i över 30 år, tävlat på elit och världsnivå och vunnit mästerskap så som VM, EM, SM. Detta gör vår klubb till en unik skola som inte många får uppleva!

När våra elever är riktigt duktiga och tränat i mer än 10 år ger vi dem möjligheten att vara med och utvecklas som tränare och leda nya elever. Med denna strategi får vi alltid nya och taggade personer som delar med sig av sina kunskaper till andra.

Vi alla brinner för det vi gör och ser till att alla som kommer och tränar har lika kul och blir lika duktiga som vi själva. För att få instruera och coacha på Stockholm Kampsportsklubb så måste man ha erfarenhet av kampsport. Men inte nog med det, du måste också ha genomgått vår interna instruktörsprogam under ledning av vår huvudinstruktör Sami Cacan. Du kommer också behöva gå  parallellt med någon av våra erfarna instruktörer i minst ett halvår innan du kommer få undervisa ett eget pass med egna elever. Vi tummar aldrig på säkerhet eller utbildning och vill att våra elever ska få de bästa förutsättningarna.

På detta sätt säkerställer vi hög kvalitet på våra klasser.