Frågor och Svar

Läs igenom våra allmänna frågor som vi ofta får av våra nya besökare inför träningarna! Har du fler frågor så tveka inte på att höra av dig till oss via formuläret längst ner på sidan så återkommer vi så fort som möjligt!

Måste man anmäla sig eller boka in sig på passen i förväg?

Nej absolut inte! På alla våra pass (förutom tävlingsgruppens) gäller drop-in oavsett om man är medlem sedan tidigare eller ny. Som medlem kommer man bara ner och drar sitt kort innan passet börjar och för de som vill testa för första gången kommer man bara ner och löser en engångsbiljett innan passet börjar. Vill man sedan teckna medlemskap så får man dra av kostnaden för en provträning vid uppvisande av kvitto. (Observera att det kan bli fullt på våra pass. Det betyder att om du inte har bokat så kan vi inte garantera att du får plats då vi har maxantal deltagare på passen på grund av brandsäkerhet. Vi rekommenderar att du alltid bokar om du kan.)

Vilken typ av medlemskap ska jag teckna?

Det beror på hur ofta du vill träna. Prata med vår receptionspersonal så hjälper vi dig att hitta det perfekta medlemskapet för dig.

Hur gammal måste man vara för att börja träna kickboxning?

Man ska vara 15 år för att delta i våra vuxen kurser men med föräldrars skriftliga godkännande kan man vara ett par år yngre. Man får känna av själv ifall man klarar av att vara med! Vi har även barnpass och juniorpass om man är yngre.

Är kickboxning något för tjejer?

Ja, absolut vi har över 50 % tjejer och en grymt härlig stämning på våra pass.

Måste man sparras när man tränar kickboxning?

Självklart inte. Vi brukar inte ha någon sparring på motionsnivå (nybörjare eller medlemmar som vill träna mestadels för motionens skull). På våra fortsättningskurser ingår sparringövningar samt lätt sparring i slutet av terminen. Är det så att man tycker att det är obehagligt så får man istället övningar tillsammans med andra i gruppen som inte vill vara med på sparringen.


Vad ska man ha på sig?

Shorts, tights eller andra typer av träningsbyxor och en t-shirt/linne funkar bra. Vi har en hel shop fylld med klubbplagg avsedda för kampsort ifall du saknar något i garderoben. Barfota gäller.

Måste man tävla?

Absolut inte. De flesta, 90 % av utövarna, tränar kickboxning för att det är ett roligt sätt att motionera och samtidigt lära sig kampteknik/självförsvar, stretchingens hemligheter, kostrådgivning m.m.

Behöver man träna alla dagar enligt schemat?

Två gånger i veckan bör man närvara för att lära sig det man ska samt för att uppnå en bättre kondition och styrka.

Behöver man ha bra kondition eller tidigare erfarenhet av kampsport?

Nej, det behövs inte för att delta på nybörjarkurserna då vi börjar lugnt i början för att sedan öka tempot under terminens gång.

När kan man börja tävla?

Efter att man ställt upp på ett klubbmästerskap och huvudinstruktören tycker att medlemmen har rätt förutsättningar. Ifall tränaren anser att man inte riktigt är redo, får man instruktioner och tips för att utvecklas till det bättre.

Vad är skillnaden mellan kickboxning och thaiboxning?

Nu förtiden finns det även en k1 gren inom kickboxning d.v.s man får clincha och knäa precis som thaiboxningen. Dock får man bara vara i clinch i max 5 sekunder inom kickboxning medan i Thaiboxning är det fritt. Man får även använda armbågar i proffsmatcher i thaiboxning men inte i kickboxning.

Har du flera frågor om Kickboxning? Kontakta oss nu!