Sami Cacan

Sami började träna Kickboxning och taekwondo redan som 13 åring (1987) i Skärholmen, gick över 1989 till Aquila kickboxning under Jens Hultén och började tävla för Aquila som sedermera blev hans moderklubb. 1992 blev han godkänd huvudinstruktör och startade i samband med det Tälje kickboxning.

Efter ett år flyttade han ner till Göteborg för att under ett år träna på den välkände klubben Jonnys Kickcenter men
väl hemma igen (1994) startade han sedan Väsby kickboxning som kom att bli grunden till Stockholm Kickboxning.

2001 öppnade klubben en filial inne i Stockholm city, alldeles invid T-centralen och tog namnet Stockholm Kickboxning.

2005 flyttade verksamheten helt in till stan och skaffade nya lokaler i Vasastan, och i Vasastan är vi kvar än idag, dock med nyrenoverade fräscha och inspirerande lokaler.

Sedan januari 2016 har klubben utvecklats till en komplett Kampsportsklubb där vi även erbjuder BJJ, boxning, thaiboxning, MMA, yoga och renodlad fysträning.

Sami är huvudcoach, grundare och ordförande i föreningen och har därmed ett övergripande ansvar för klubbens kursinnehåll och utveckling. Till sin hjälp har han sakkunniga instruktörer i de olika kampsportsgrenarna, klubbläkare, kostrådgivare samt personal som håller koll på medlemmar och receptionen.

Sami själv har en gedigen erfarenhet från ringen men har lagt matchandet på hyllan sedan 2016 då han tog silver i SM. Med det inte sagt att det inte blir någon fler match, han är lite känd för att vara den som “ställer upp” ifall någon lämnar WO…